چيپ تصوير Super HAD CCD در دوربين مداربسته /كاهش نويز ديجيتال
Super HAD CCD نسخه اي ارتقا يافته از حسگر HAD CCD سوني است كه داراي حساسيت بالايي نسبت به نور است و در دوربين هاي مدار بسته مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين حسگر از تكنولوژي جديدتر و پيشرفته تري نسبت به ورژن قبلي استفاده شده است. از جمله ويژگي هاي اين نسخه مي توان به افزايش تعداد پيكسل ها و اندازه كوچكتر حسگر CCD اشاره نمود كه در نتيجه منجر به كوچكتر شدن محدوده ديافراگم در سنسور شده كه به دنبال آن مشكل حساسيت كم سنسور نسبت به نور نيز برطرف گرديده است.
در اين ورژن، يك لنز در بالاي سنسور براي تمركز هرچه بيشتر نور قرار گرفته است، كه باعث گسترش دامنه مجازي عملكرد ديافراگم شده و حساسيت نوري را نيز ارتقا بخشيده است. سوني، اولين شركتي است كه از اين فناوري در سنسور تصوير CCD استفاده نموده است.
نحوه عملكرد
به طور كلي در تكنولوژي Super HAD سوني مشكلات مربوط به حساسيت نوري از دو طريق برطرف گرديده است:
1) با قرار دادن ميكرولنزها به طور مستقيم در بالاي هر پيكسل در CCD: بدين ترتيب نور بيشتري به طور مستقيم بر روي هر كدام از پيكسل ها به صورت جداگانه متمركز مي گردد.
2) با بهينه سازي ساختار ميكرولنز ها: بدين ترتيب نواحي كاذب ميان پيكسل ها كاهش يافته و همچنين ميزان حجم كمتري از نور به هدر مي رود.
تفاوت Super HAD CCD با CCD هاي معمولي
مزيت اصلي CCD هاي Super HAD نسبت به CCD هاي معمولي سوني حساسيت بالاتر آنها نسبت به نور است. به صورت تقريبي اين CCD ها تا دو برابر حساسيت بيشتري نسبت به CCD هاي معمولي در مقابل نور دارند. بدين ترتيب دوربين هاي مدار بسته اي كه مجهز به اين CCD ها باشند تصويري با حداقل نصف نويز كمتر در نورهاي كم و محيط هاي تاريك ايجاد مي كنند. اين CCD ها همچنين حدود 6db (مقدار 6 دسيبل) نسبت سيگنال به نويز كمتري دارند.
در پايان نمي توان عنوان نمود كه Super HAD CCD رزولوشن تصوير شما را افزايش مي دهد. اين حسگر تنها به صورت بهينه از نور موجود استفاده مي كند و به شما اين امكان را مي دهد كه يك تصوير با كيفيت مناسب و با نويز و ارتعاش كمتر در محيط هاي كم نور و تاريك داشته باشيد.
كاهش نويز ديجيتال در دوربين مداربسته
اصطلاح Digital noise reduction يا DNR به يك مكانيزم كاهش نويز ديجيتال در دوربين مداربسته اشاره مي كند كه از طريق روش هاي پردازش تصوير بسيار ساده نويز الكترونيكي در تصوير را كاهش مي دهد.
اين همه نويز از كجا مي آيد؟
دوربين براي بهبود كيفيت تصوير به ويژه در محيط هاي كم نور از مكانيزم هاي الكترونيكي مانند AGC استفاده مي كند. اين مكانيزم ها به صورت الكترونيكي سيگنال تصوير را تقويت مي كنند. مشكل اينجاست كه به همراه سيگنال، نويز هم در اين روند تقويت مي شود. پس خواه ناخواه ما هميشه در تصوير نويز خواهيم داشت، به ويژه زماني كه نور محيط كم باشد.
DNR يا كاهش نويز ديجيتال در دوربين مداربسته چطور كار مي كند؟
نويز الكترونيكي به وجود آمده در تصوير معمولا شكلي مشخص دارد. اين نويز معمولا خود را به صورت نقاط رنگي كوچك در تصوير نشان ميدهد، DNR با استفاده از يك مكانيزم ساده پردازش اين نويز را شناسايي كرده و تا جاي ممكن آن را كم مي كند. البته اين روش نمي تواند تمام نويز را تصوير از بين ببرد اما در سطوح صاف و يك رنگ تقريبا نويز از بين خواهد رفت.
3D DNR يعني چه؟
مكانيزم 3D DNR يا DNR سه بعدي، براي كاهش نويز پا را يك مرحله فراتر مي گذارد. در اين مكانيزم گذشته از بررسي فريم به فريم تصوير و كاهش نويز، فريم ها با هم مقايسه مي شوند و با توجه به تغيير در تصوير نويز شناسايي و حذف مي شود. اين روش تاثير DNR را به مراتب افزايش مي دهد.
آيا دوربين هاي مداربسته هايك ويژن كاهش نويز ديجيتال دارند؟
تقريبا تمام دوربين هاي مداربسته تحت شبكه امروزي هايك ويژن داراي مكانيزم 3D DNR هستند. از آنجايي كه دوربين هاي آنالوگ فاقد پردازشگر داخلي براي پردازش تصوير هستند نمي توانند چنين مكانيزم هايي را داشته باشند.
- پنجشنبه ۰۱ اردیبهشت ۰۱ ۱۴:۱۵
- ۷۰ بازديد
- ۰ نظر